lauantai 9. huhtikuuta 2011

Valkosuklaa-daim-juustokakku



Tällainen kakku tuli tehtyä eilisiltaisia leffankatselurientoja varten. Siihen on yhdistelty ohjeita blogeista Sorsanpaistaja sekä Hellapoliisi ja vielä hieman muokattu kaiken kaikkiaan, joten taidan postata ohjeen ihan itse :)

Pohja
75 g tummaa suklaata
75 g rasvaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 1/2 dl mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Paloittele suklaa ja voi ja sulata ne yhdessä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Anna suklaaseoksen jäähtyä ja vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen suklaaseosta sekä kuivia aineita.

Pohjataikinaa paistetaan leivinpaperille asetetussa irtopohjavuuassa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Taikinan on tarkoitus jäädä reilusti pehmeäksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen täytteen lisäämistä.

Täyte
2,5 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 isoa daim-patukkaa murskattuna

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, ja lisää sen sekaan sokerit ja tuorejuusto. Sulata suklaa, ja lisää se täyteseokseen, samoin sitruunamehu ja lopuksi daimmuruset. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana muuhun taikinaan.
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin, mieluiten yön yli.

Oma kakkuni on lopuksi vielä koristeltu Daim-rakeilla. Ja hyvältä maistui :)

- susa lee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti